Selasa, 24 Mei 2011

Ya ALLAH, aku jatuh cinta ~

Assalamualaikum ...

ini entry cinta.
sape nk cinta sejati ? angkat kaki, sila angkat..

hari ni aku petik kata-kata, kalau malas bace, sila lihat video ye :)



Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang
Melabuhkan cintaku padaMU,
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMU..

Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta,
izinkanlah aku menyentuh hati seseorang
yang hatinya tertaut padaMU
Agar tidak terjatuh aku ke dalam
jurang cinta nafsu.

Ya Rabbana, jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya 
agar tidak berpaling drpd hatiMU.

amin Ya Allah.. 


video

payah dalam mencari cinta sejati,
payah juga dalam menegakkan kebenaran.
bukan senang mencari cinta yang berpaksi pada hukum Al quran
tapi itu tak mustahil,
couple ??? ohh, tiada istilah couple dlm islam..
islam itu suci, jgn kotorkannya..

"lelaki yang baik untuk wanita yg baik dan sebaliknya"


“ Kurniakanlah aku seorang insan yang bertaqwa yang akan memimpin tanganku menuju kepada keredhaan-Mu. Ku sedari, tidak mampu diriku berjalan sendirian mencari cintamu tanpa dirinya yang akan mengajarkan aku tentang makna cinta sejati..” ❤


so, sape nk isteri/suami yang soleh dan solehah?
ok. aku nak suami yg soleh :)


terima kasih krn membaca :)


ALHAMDULILLAH, jangan lupe like yoo :)

Ahad, 15 Mei 2011

selamat semuanya :)

ASSALAMUALAIKUM..

Dah lame gler tak hupdate blog, fuuuhhh (tiup sikit, ade habuk jeq.)
berdiri nye ina di sini, haha nk wish selamat hari guru untuk smua guru di Malaysia di Terengganu dan semua yang mengenali diri ini (mcm ucapan salam perantau =,=")

                     *untuk cikgu sekolah pasti ~umur 1-6 tahun
                     * untuk cikgu SK gong badak~ umur 7-12 tahun
                     *untuk cikgu2 SM agama setiu ~ umur 13-17 tahun

sebenarnya, best jgak jdik cikgu ni, huhu ~ kenapa ??
kerana dapat hadiah uhh (sila tumbuk), hehe, suka la dpt hadiah :p

pada zaman dahulu, ina bolehla celebrate hari guru sebb dulu masih bersekolah =,="
tapi sekarang, dlm mimpi je la imagine sambutan hari guru, siyes best smbut hari guru !!
kenapa?? kerana satu hari tak belajar, hihihi :)

dulu mase time sekolah ada pertndingan kad gergasi mcm kingkong, haha 
dan aku selaku penolong bilik satu yang berdedikasi (tampar) join jgk tapi tak lawa la sgt..

nk tengok ?? maaf la, tak sempat nk amek gambar, busy sket , hihihi

dan sekarang tgn gatal je nk buat kad untuk hari guru walaupun 
untuk adik, suruh adik bg kat cikgu dye, haha :P




klik untuk tumbesaran ceyhat lagi gagah ;)

tak cntik macam kat kedai pun, alang-alang menyeluk perkasam, biar sampai ke
kad hari guru (peribahasa entah ape2)

<3 selamat hari guru untuk ieyna juga, hehehe



sayang cikgu-cikgu taw harap cikgu pon syg saye *peace :)

syukran krn sudi membaca =)



ALHAMDULILLAH, jangan lupe like yoo :)

Khamis, 5 Mei 2011

ipta check.. =)

Assalamualaikum sume (jwab taw)


hari ini adalah hari keramat bgi lepAsan spm, cewwahh HAHA..
ari ni dgan rasminya aku tulis entri ni untuk semakan ipta.,
nk semak??

klik sni

ye tuan2 dan puan...
sape dpt masuk ipta jgn segan2 share taw
sape tak dpt pon jgn sedih2..
ALLAH thu yg terbaik untk hambaNYA..

P/S : jom solat dhuha sume =)




ALHAMDULILLAH, jangan lupe like yoo :)