Rabu, 27 November 2013

SINGAPORE :)

salam bahagia, salam sejahteraaa
malam ni rajin pulak nk hapdate blog, biaseelaa safarina memey seorang yang rajin.
 *sila sepak laju-laju*

sebenarnya, pegi singapore bukan untuk berjimba pon, lebih kepada lawatan belajar jee, jadi tak rasa seronok sgtt. (time belajar jee tak sonok) hihihi -'' kitorang pegi dalam 3hari 2 malam jee. tak puas pon sebab tak jalan-jalan sgt. sobsob

buat pasport group jee, maximun 20 orang satu group. satu kepala bayar RM 10 hengget untuk pasport kumpulan. jimat gituuu. mihmih
bertolak dari melaka lebih kurang 9.00 pagi, berhenti makan lg dekat johor plus imigresen pot pet pot pet and finally sampai Geylang,Singapore pukul 5.20 petang.

"Alhamdulillah. smpai juaa akhirnyee", getus ku dalam hati

udah sampai, yukk check in. hihihi, ni bangunan ktorang belajar.
sampai sampai jee, student sana sambut meriah aa, terasa jadi pengantin pulakk, *lempangg bagi sedor*
sampai jee trus makan, malam tu kite pegi round round, tak rehat langsong, pakai baju tu jee dari kolej sampai malam. dorang bawak jalan sampai muntah. huhuhu. amek kau nk jalan sgt kan. hehehe. orang singapore very very baik hati weyy, they treat us like their relatives/daughter. sangat laa menjaga kami.

murtabak singapore. makan 3 org pon tarak habiss.

then, naik MRT pegi Gardens by The Bay.naik ramai ramai. sukee angatt. cute kan kami. hihi.



mukee budak budak tak mandi.

kami tak jalan byk sgt pon, masing-masing dah letih, so balik rumah tidur. (macam umah aku kat sini jee kan) program ni mcm sistem anak angkat laa, lebih kurang. so student kena tidur umah pelajar dan lecturer. tdur free uolls. hiihi. 

alhamdulillah, aku dapat dengan lecturer.beliau bukan saja baik malahan comeyy angatt aww, very humble. siap angkat makanan masuk dalam bilik bg kitorang makan. sweet sgtt :) ni yang buat aku nak pegi lagi. hehehe

our 'mak angkat', i think kakak angkat is better. sebab beliau masih muda remaja gituu.
omeyy kan beliau.

walaupun sekejap jee (skejap ke 3 hari? sekejap laa sbb tk dapat jalan sangat. muehehe), aku rasa happy sebab ramai yang happy. eh? tak. maksud aku semua student happy, student JEC-KUIM yang join program ni. gigih taw nak menjayakan program ni. Alhamdulillah :) dan insyaAllah ada masa ada duit (hihi) pegi lagi, pegi bercuti. kan kan? dan terima kasih sgt sgt kepada pelajar sana mashaAllah sgtlaa baik hati and humble gilee, tak rase kekok pon dengan dorang. siap gelak kuat sama-sama. opss. 

tengok laa ni, sape tak terharu weyy, dorang bagi. yang dlm kotak tu lecturer (keluarga angkat) bagi.sweet angatt kan mereka. nak hugs byak kalii pulak. hihi :)

us. JEC-KUIM. semoga ukhuwah ini sampai bila bila :')

okeylaa nak pi buat report. terima kasih sudi bace :) have a nice day uolls.


ALHAMDULILLAH, jangan lupe like yoo :)

4 ulasan:

Ainur Athikah berkata...

bestnya........walaupun hanya untuk belajar. Hari tu sekolah ada buat lawatan ke Korea, menyesal tak ikut. Huhuhu...

Atika Baharudin berkata...

Wahh.. untung lah tu even lawatan belajar pun. sekolah saya pun ada buat lawatan ke singapore jugak. tapi tak gi. mahal sangat . sobbss :D

Faiz Hafizy berkata...

seronoknyaa brjalan :)

Aefa Aerisya berkata...

bestnya dapat jalan2 kat tmpt org :D