Jumaat, 31 Mei 2013

special entry untuk mahasiswa baru Kolej Universiti Islam Melaka :)

Alhamdulillah dan tahniah kepada bakal bakal mahasiswa yg berjayaa masukk IPTA/IPTS. yeahh.
semoga entry ni berguna untuk mahasiswa baruu yg bakal masukk KUIM *sila baca dengan nada paling terujaaa*

1) Fakulti kat Kuim - maybe semua dah tahu pasal fakulti , kalau tak tahu klik SINI
2) ATM - Bank Islam yer, kat pintu utama, jgn sesat sudah. hihikk

3) Rumsis - asrama atau penempatan pelajar. Rumsis kat sini adee 8 blok. 2 blok untuk lelaki dan selebihnyee untuk perempuan. saya dpt Saidina, die ala ala rumah jugak, ade tiga bilik. satu rumah tu dalam 9 orang. ade dapur dan bilik air, ade ruang tamu jugak, ruang tamu ni ade meja study. buat macm rumah sendiri jee *sukee hati je kan*
oh ye, Saidina Ali dan Abu Bakar pelajar lelaki. Saidina Hassan, Hussain, Usman dan Umar, Tun Teja dan Fatimah untuk ladies. Tun teja dan tun fatimah jauhh sikit drpd Saidina. faham tak eh? hihi.
 
gambar ni jee ada dlm simpanan, huhu. 



4) Jarak ke kafeteria - tak sampai pon 10 minit, insyaAllah makann sodap sodap. hihi. Kedai Serbaneka pon berhampiran dgn kafe. sebelum dtg Kuim, sila bwk stok makann byk byk (seharusnyeee) kalau area saidina, kat bwh tu ade kedai makan, so jgn bimbang jika kelaparan.

5) ape eh? tatau nk cakap ape lg. oh ye, kat Kuim pergi kuliah diwajibkan pakai baju kurung untuk perempuan muslim, so bawak baju kurung banyakkk banykk ye.

auditorium *ihsan google*

          uniform nursing untuk budak nurse *kredit gmbar dri junior*

dah tak tahu nk taip apee lagi. kalau ade ape ape yg nk tanyee, sila kan jgn malu jgn segan gitu. huhu. maaf sgt sgt tak byk gambar. so, selamat datanggg untuk mahasiswa/siswi baru *sila terujaaa*. selamat datang dan selamat belajar!

p/s : bakal bakal mahasiswa Kuim, jgn lupee join group ni Group MPM Kuim sesi 2013/2014.
good luckk !


terima kasih sudi bace :)


ALHAMDULILLAH, jangan lupe like yoo :)

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

saya bakal junior kt situ... tolong mintak tunjuk ajar ya.... tq facebook saya :msyukry94@yahoo.com

blog:lamancintasyuk.blogspot.com

Muhammad Syukry berkata...

Trimas sebab tengok blog saya ,Ni no fon saya , 0172292156..
Syuk a.k.a syukry
Diploma hospitalti

nur iffah berkata...

Saya bakal masuk kuim Isnin nie,saya dapat diploma komunikasi massa. Saya nak tanya pasal asrama. Adakah dia selesa dan bebas. Bebas means boleh outing anytime?